Vives, Noshaq en QBIC verkopen hun particiatie aan de Group Lacroix, europese leider in "Smart Cities"

Vives, Noshaq en QBIC verkopen hun particiatie aan de Group Lacroix, europese leider in "Smart Cities"

Vives, Noshaq, QBIC, Gesval en de andere aandeelhouders van SmartNodes kondigen hun verkoop aan van SmartNodes, de universitaire start-up van ULiège-UCLouvain.

Smartnodes is een baanbrekend bedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor openbare verlichting. Smartnodes creëert een lichtbundel die perfect afgestemd is in grootte en intensiteit rond de gebruiker (voetganger, fiets, auto). Het beheer van deze lichtbundel is dynamisch, gedecentraliseerd en blijft enkel lokaal (rond de gebruiker).

Een nieuwe fase van groei door export dient zich nu aan voor Smartnodes dankzij de integratie in de industriële en Europese groep LACROIX Group, die tevens beslist heeft om het team van een 15-tal werknemers in Luik te houden, en aldus haar lokale verankering te verzekeren.

Foto’s en persbericht  beschikbaar hierhonder


Persbericht SmartNodes NL 190829-PR INVEST Smartnodes-NL.pdf - 662 KB Press Release SmartNodes EN 190829-PR INVEST Smartnodes-EN.pdf - 658 KB Communiqué de presse SmartNodes FR 190829-PR INVEST Smartnodes-FR.pdf - 763 KB

 

 

 

 

Over Vives

VIVES Louvain Technology Fund is een multisectoraal technologie-investeringsfonds dat investeert in de spin-offs van de Katholieke Universiteit van Louvain (UCLouvain) en in start-ups in België en de buurlanden. VIVES II wordt gefinancierd door een tiental toonaangevende Belgische en Europese investeerders zoals het Europees Investeringsfonds (EIF), SFPI-FPIM, BNP Paribas Fortis Private Equity België, BPI Frankrijk, ING België, Sofina, AXA, Belfius, IRD, Nivelinvest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en SOPARTEC. Het doel van het fonds is om te investeren in de ontwikkeling van startups, van technologievalidatie tot commerciële volwassenheid. 

De fondsen (VIVES I - € 15 miljoen en VIVES II - € 43 miljoen) worden beheerd door SOPARTEC, het technologieoverdrachtbedrijf van UCLouvain. BELANGRIJKSTE DEELNEMINGEN: KEEMOTION, ITEOS THERAPEUTICS, PROMETHERA BIOSCIENCES, NOVADIP BIOSCIENCES, SMARTNODES, GETSMILY, TESSARES, AXINESIS, BOTALYS, UPSTREEM etc.

Vives
Bâtiment Le Parc
Place de l’Université 16 bte 27
B-1348 Louvain-la-Neuve
Belgium